Celerovou bulvu očistíme a jemně nastrouháme. Rozprostřeme ji třeba na velký talíř a papírovým ubrouskem z ní vymačkáme přebytečnou tekutinu. Potom ji pokapeme šťávou z jednoho citrónu. Přidáme jemně nastrouhaný sýr, vejce rozšlehaná se špetkou soli, strouhanku, sůl, čerstvě mletý pepř a sdrhnuté lístečky tymiánu. Pokud použijeme sušený tymián, přidáme asi rovnou čajovou lžičku. Všechny suroviny důkladně promícháme. Měla by vzniknout relativně hustá stejnorodá hmota. Z ní vytvarujeme krokety a pokud máme dost času, dáme je na chvíli do chladna. Budou se pak lépe obalovat.
Krokety obalíme v hladké mouce, rozšlehaných osolených vejcích a ve strouhance. Můžeme použít klasickou strouhanku z bílého pečiva, ale i jakoukoliv jinou strouhanku (třeba panko). Smažíme v rozpáleném oleji. Není nutné smažit příliš prudce, z každé strany stačí asi 2 až 3 minuty. Záleží na velikosti kroket.
Podáváme třeba s jogurtovým dresinkem a čerstvou zeleninou. Chutné jsou i studené, pokrájené na menší kousky.