Jde o jednoduché jídlo bez masa, které připravíme za chvilku. Důležité je mít vhodnou pánev, kterou lze vložit do trouby.
Očistíme žampiony a pokrájíme je na kousky o velikosti asi 2 cm. Záleží na jejich velikosti. Oloupeme a drobně nakrájíme i šalotku. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a kousek másla, orestujeme šalotku, přidáme žampiony a opékáme je. Během toho přidáme tymián, opepříme a osolíme. Trvá to asi 5 minut, než zezlátnou.
Zatím si dáme rozpálit troubu na 180 st. C. Rozklepneme si i dvě vejce, zatím do skleniček. Na pánvi si pro vejce připravíme "prostor" a přidáme je k žampionové směsi. Vejce posypeme nastrouhaným parmazánem. Celou pánev dáme do trouby na dalších 5 minut, kdy vejce ztuhne a celá směs se zapeče.
Hotové posypeme zelenou petrželkou. Můžeme podávat s pečivem. Jde zhruba o dvě porce.