Těsto z uvedených surovin zpracujeme večer-nutné!
Nejprve dáme do robotu šlehat vajíčka a cukr do pěny. Amonium vmícháme do 
obojí mouky a dokonale prosijeme sítkem, aby se mouka provzdušila. Postupně 
vyměníme metly a dále v robotu pracujeme s těstem pomocí háků (zpracovala 
jsem těsto potom ručně). Na vále vyválíme těsto na max. výšku 0,5 
cm-stéblo. Vykrájíme typické tvary, které položíme na pečicí papír a do rána 
necháme oschnout. Pečeme, či spíše sušíme v troubě při 150 °C. (Každý dle 
své trouby.) Pečeme velmi zvolna. Musí zůstat žluté! Tvary před pečením dát 
více od sebe. Pokud jsou tvary dobře vyschlé, neroztečou se a zachovají 
krásné tvary. Upečené zázvorky vložíme do dózy, kterou postavíme 
ve vlhkém sklepě, na balkon,...aby natáhly zpět vlhkost. Čím jsou déle 
uležené, tím jsou lepší.
Všude se píše, že před pečením se obrátí veškeré zázvorky vzhůru nohama, 
tím se zachovají tvary, pečivo se nafoukne a zůstane krásné zformované, ale 
moje 90-letá máma radí neobracet. Neobrátila jsem a dle mého se mi povedly.
Snad jen dobrou chuť!
        
      
                                
                                
                                
                                
|