Oddělíme žloutky a bílky. Ke žloutkům přidáme cukr a utřeme do pěny. Poté přidáme nastrouhané nebo nakrájené máslo a společně utřeme/ušleháme. Přisypeme mouku s rozmíchaným kypřícím práškem, přidáme trochu mléka a vypracujeme hladké těsto. Asi 1/3 těsta oddělíme a odložíme na chvíli do mrazáku. Formu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozválíme zhruba na velikost formy a natlačíme na dno formy.
Jablka oloupeme a nastrouháme na okurkovém struhadle. Přidáme vanilkový cukr, ořechy, skořici a lehce promícháme. Navrstvíme na těsto ve formě.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Na závěr do bílků přidáme lžíci cukru, špetku soli a lžičku škrobové moučky. Sníh z bílků rovnoměrně rozetřeme na vrstvu jablek.
Vyjmeme těsto z mrazáku a nastrouháme ho opět na okurkovém struhadle na povrch moučníku. Troubu rozehřejeme na 180 st. C a moučník v ní pečeme asi 45 minut. Jakmile se začne trochu oddělovat od kraje formy, je hotový. Necháme ho ve formě zchladnout. Nejlépe chutná vlahý, do druhého dne díky jablkům trochu zvlhne.