Králičí stehna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme si troubu asi na 200 st. C. Část slaniny pokrájíme na proužky. Oloupeme česnek a cibuli a pokrájíme na plátky. Na troše oleje opečeme pokrájenou slaninu, přidáme cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Na této směsi opečeme králičí stehna ze všech stran, aby se maso zatáhlo.
Vše podlijeme pivem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby. Necháme asi půl hodiny dusit. Poté pokličku odstraníme, stehna otočíme, pokryjeme zbývajícími plátky slaniny, přidáme snítky rozmarýnu a na dílky pokrájené jablko. Dopečeme již bez přikrytí pokličkou. Jakmile se odpaří asi polovina tekutiny, odzkoušíme, zda je maso měkké.
Podáváme s různě upravenými bramborami, těstovinami či rýží.