Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králičí stehýnka Gambrinus
(vde)
recept číslo: 3760
kralikGambac.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 králičí stehna
0,5 l piva Gambrinus
100 g anglické slaniny
10 stroužků česneku
200 g cibule
100 g másla nebo olej
1 kyselé jablko
rozmarýn
sůl
mletý pepř
 

Postup

Králičí stehna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme si troubu asi na 200 st. C. Část slaniny pokrájíme na proužky. Oloupeme česnek a cibuli a pokrájíme na plátky. Na troše oleje opečeme pokrájenou slaninu, přidáme cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Na této směsi opečeme králičí stehna ze všech stran, aby se maso zatáhlo.

Vše podlijeme pivem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby. Necháme asi půl hodiny dusit. Poté pokličku odstraníme, stehna otočíme, pokryjeme zbývajícími plátky slaniny, přidáme snítky rozmarýnu a na dílky pokrájené jablko. Dopečeme již bez přikrytí pokličkou. Jakmile se odpaří asi polovina tekutiny, odzkoušíme, zda je maso měkké.

Podáváme s různě upravenými bramborami, těstovinami či rýží.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".