Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Špecle se slaninou a žampiony
(vde)
recept číslo: 3759
speclesanl.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Špecle (polotovar)
5 žampionů
150 g anglické slaniny
1/2 červené cibule
2 cibule
olej
sůl
zelená petrželka
 

Postup

Začínáme přípravou smažených cibulových kroužků, protože ta zabere nejvíce času. Dvě středně velké cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. V pánvi rozpálíme asi 1 cm oleje a kolečka cibule do něj vložíme. Zmírníme příkon tepla, cibule se musí smažit pomalu, aby rovnoměrně jednotlivá kolečka zezlátla. Při smažení nemícháme, pouze v případě potřeby lehce přesuneme světlejší kolečka do centra smažení. Hotové vyjmeme a tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku.

Mezitím si pokrájíme slaninu na proužky, očištěné žampiony na plátky, červenou cibuli na kostičky. Na rozpálenou pánev s trochou oleje dáme nejdříve anglickou slaninu a necháme ji trochu opéct. Pak přidáme žampiony a červenou cibuli, společně vše ještě chvíli restujeme. V horké osolené vodě uvaříme špecle. Jsou hotové chvilku poté, co vyplavou na hladinu. Zcedíme je a přidáme na pánev ke směsi žampionů a slaniny. Přidáme posekanou zelenou petrželku a lehce promícháme.

Na špecle na talíři přidáme kolečka smažené cibule.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".