Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Celerovo-sýrové krokety
(vde)
recept číslo: 3754
celerovePrsty.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 větší bulva celeru
150 g sýra Gouda
150 g strouhanky
2 vejce
1 citrón
sůl
mletý pepř
několik snítek tymiánu

+ suroviny na trojobal
 

Postup

Celerovou bulvu očistíme a jemně nastrouháme. Rozprostřeme ji třeba na velký talíř a papírovým ubrouskem z ní vymačkáme přebytečnou tekutinu. Potom ji pokapeme šťávou z jednoho citrónu. Přidáme jemně nastrouhaný sýr, vejce rozšlehaná se špetkou soli, strouhanku, sůl, čerstvě mletý pepř a sdrhnuté lístečky tymiánu. Pokud použijeme sušený tymián, přidáme asi rovnou čajovou lžičku. Všechny suroviny důkladně promícháme. Měla by vzniknout relativně hustá stejnorodá hmota. Z ní vytvarujeme krokety a pokud máme dost času, dáme je na chvíli do chladna. Budou se pak lépe obalovat.

Krokety obalíme v hladké mouce, rozšlehaných osolených vejcích a ve strouhance. Můžeme použít klasickou strouhanku z bílého pečiva, ale i jakoukoliv jinou strouhanku (třeba panko). Smažíme v rozpáleném oleji. Není nutné smažit příliš prudce, z každé strany stačí asi 2 až 3 minuty. Záleží na velikosti kroket.

Podáváme třeba s jogurtovým dresinkem a čerstvou zeleninou. Chutné jsou i studené, pokrájené na menší kousky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".