Pokud máme čas, připravíme si krůtí maso asi hodinu předem. Nakrájíme ho na kostky, posypeme nějakým oblíbeným kořením na drůbež, trochu osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Promícháme a necháme trochu odležet na chladném místě.
Oloupeme si cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Očistíme si i žampiony (někdy stačí i vlhkým ubrouskem, nemusí se loupat). Pokrájíme je buď na silnější plátky nebo na čtvrtky. V kastrolu rozpálíme trochu oleje, na něm orestujeme cibuli a česnek. Přidáme maso a rychle opečeme, aby se zatáhlo. Promícháme. Zalijeme vínem, odškrábneme přípečky ze dna, promícháme a necháme maso pár minut dusit pod pokličkou. Podle potřeby přidáváme vývar.
Pokrájené žampiony si opečeme samostatně na pánvi na rozpáleném oleji. Jakmile je maso měkké, přidáme žampiony a společně asi 5 minut dusíme. Pak postupně po lžicích vmícháme zakysanou smetanu a prohříváme. Podle potřeby dosolíme. Pokud by se nám omáčka zdála příliš řídká, můžeme ji zahustit lžičkou škrobové moučky rozmíchané v trošce studené vody.
Vhodnou přílohou je rýže, těstoviny a třeba i bramborové noky jako na fotografii.