Příprava je velmi jednoduchá, protože těsto je zde nahrazeno drobenkou. Tu si připravíme tak, že smícháme mouku, cukr, jedlou sodu a do této směsi nasekáme máslo. Pak rukama promneme tak, aby vznikla drobenka. Asi 3/4 drobenky nasypeme a urovnáme do dortové formy, lehce vytřené tukem.
Suroviny na tvarohovou náplň ušleháme, tak aby vznikla stejnorodá hmota. Tu nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na drobenku v dortové formě. Na tvaroh nasypeme ovoce - čerstvé nebo zmražené. Na fotografii je použitý rybíz, který se k tvarohu krásně hodí, ale je možné použít prakticky jakékoliv sezónní ovoce. Větší ovoce samozřejmě pokrájíme. Povrch posypeme zbylou drobenkou.
Pečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C zhruba hodinu. Moučník by měl být upečený do zlatova. Že je hotový, poznáme podle toho, že se na okrajích odděluje trochu od formy. Necháme vychladnout ve formě, při chladnutí trochu spadne. Nejlépe chutná ještě vlahý.
Poznámka: Dodržte opravdu uvedenou teplotu, pak se vám moučník určitě povede.