Kuře rozporcujeme a vložíme do marinády několik hodin před vlastní úpravou. Je možné ho nechat v marinádě i přes noc. Kuře můžeme nahradit 4 kuřecími stehny.
Všechny suroviny na marinádu dáme do misky a promícháme. Použijeme samozřejmě tekutý med (lze rozehřát, když postavíme sklenici s medem do horké vody). Zázvor před strouháním oloupeme a strouháme na jemném struhadle. Z chilli papriček odstraníme semínka a stopku a pokrájíme je. Česnek oloupeme a prolisujeme. Osušené porce kuřete vložíme do marinády a několikrát jimi v marinádě pohneme, aby se dostala na všechna místa. Misku překryjeme potravnářskou fólií a uložíme do chladna.
Před přípravou přesuneme maso do pekáčku, polijeme marinádou a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme do zlatova. Podáváme třeba s rýží. Na fotografii je i salát z červeného zelí.