Maso omyjeme, osušíme  a nakrájíme na krátké a  úzké proužky. Pak oloupeme  stroužek česneku a  nasekáme ho velmi nadrobno. V míse jej promícháme  s mletou paprikou,  dobromyslí, cayenským pepřem,kmínem a  solí. Zalijeme olejem, vmícháme  proužky masa a necháme nejméně  2 hodiny  v  chladnu  odležet. Mezitím  oloupeme cibuli,rozpůlíme  ji a  pokrájíme  na  plátky. Papriky  opereme, osušíme a pokrájíme  na nudličky.  Z očištěných  žampionů nakrájíme tenké plátky. Rozehřejememe  pánev a nasucho, bez  přidání oleje, na ní
za stálého míchání zprudka opečeme maso. Vyjmememe je z pánve, do které vzápětí vsypeme pokrájenou  zeleninu. Osmahneme ji ze všech stran  a směs  v ní  necháme asi  10 minut  podusit. Poté přidáme opečené  proužky  masa,  vše  dobře  promícháme  a dochutíme solí a bílým pepřem. Nakonec si připravíme omáčku. Zbylý česnek utřeme se solí, pažitku opereme a  nadrobno nasekáme. Jogurt smícháme se zakysanou  smetanou,  vmícháme  česnek  a  asi  2/3  připraveného množství pažitky.  Osolíme, opepříme a přendáme  do misky, navrch
ozdobíme  zbytkem  sekané  pažitky.  K  hotovému  gyrosu podáváme bagety, pečivo, bílý kukuřičný nebo toastový chléb. 
        
      
                                
                                
                                
                                
|