Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tvarohový koláč s rybízem
(cas)
recept číslo: 992
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

100 g másla
200 g hladké mouky
50 g cukru
1 žloutek
Náplň:
2 vejce
120 g cukru
50 g másla
500 g šlehaného tvarohu
2 lžíce krupice
500 g rybízu
1 balíček červeného dortového želé
250 ml rybízové šťávy


 

Postup

Změklé máslo, mouku, cukr, žloutek a dvě lžíce studené vody uhněteme v těsto a dáme ho na půl hodiny odpočinout do chladna. Zatím si připravíme náplň. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s 50 g cukru. Žloutky ušleháme společně s máslem a ostatním cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a krupici. Vmícháme tuhý sníh z bílků. Vymastíme si formu o průměru 24 cm. Těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále dokulata, vložíme ho do formy, na krajích trochu zvedneme a na dně lehce propícháme několikrát vidličkou. Těsto ve formě potřeme tvarohovou náplní. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 70 minut. Po vychladnutí obložíme rybízem (nebo jiným drobným bobulovým ovocem). Z rybízové šťávy, cukru a dortového želé připravíme želé a polijeme jím rovnoměrně povrch moučníku. Po ztuhnutí krájíme na řezy.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".