Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Smícháme ji s vinným octem, olejem, medem, solí a pálivou paprikou. Kotlety lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Ponoříme je do připravené marinády, několikrát je v ní otočíme, aby se "obalily" po všech stranách. Takto naložené je necháme odležet několik hodin, ale nejlépe přes noc. Připravujeme je na grilu (z obou stran je potíráme zbylou marinádou) nebo je rychle opékáme na pánvi. Podáváme je s bramborem nebo s rýží. Na obrázku je použita zeleninová příloha z mražené thajské zeleniny Wok. Tato zelenina byla pouze rychle orestována na dvou lžících oleje. Při grilování můžeme zase použít jako zeleninovou přílohu grilovaná rajčata nebo plátky grilované cukety.
Poznámky:
Jde o úpravu masa, která vychází z běžných surovin, které máme většinou doma. Stačí jen myslet na to, že je třeba maso naložit den předem. Chystáte-li se grilovat, vaši přátelé jistě tuto pochoutku ocení.