Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí prsíčka po katalánsku
(cas)
recept číslo: 984
kurkata.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

6 kuřecích prsíček
1/2 lžičky soli
čerstvě mletý černý pepř
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule nakrájená na kolečka
1 červená paprika
3 stroužky česneku
400 g konzervovaných rajčat
200 ml drůbežího vývaru
1 bobkový list
1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
150 g dlouhozrnné rýže
200 g hrášku
100 g vypeckovaných černých oliv

 

Postup

Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, potřeme polovinou soli a trochou čerstvě namletého černého pepře. Necháme je chvíli odležet.
Než začneme jídlo připravovat, vyplatí se připravit si všechny suroviny. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Červenou papriku odjádříme a nakrájíme po délce na širší proužky. Otevřeme si konzervu s rajčaty, rajčata nakrájíme a šťávu z rajčat uchováme odděleně. Lístky bazalky opláchneme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Připravíme si drůbeží vývar (v nouzi lze nahradit horkou vodou), vypeckujeme olivy a připravíme si i potřebné množství hrášku (mraženého nebo sterilovaného).
Ve velké pánvi si necháme rozehřát olej a maso na něm opečeme po každé straně dozlatova. Potom ho vyjmeme, dáme ho na misku a udržujeme ho v teple. V tuku na pánvi osmahneme cibuli a papriku. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek, po dvou minutách nasekaná rajčata a nálev, vývar, bobkový list, bazalku a zbytek soli. Směs lehce promícháme, opepříme a přivedeme do varu. Vsypeme rýži a snížíme teplotu. Pánev zakryjeme pokličkou a směs zvolna dusíme asi 10 minut (není nutné míchat, na teflonové pánvi se nepřipaluje). Potom do směsi na pánvi přemístíme kuřecí prsíčka a přelijeme je rajčatovou směsí. Zvolna vše dusíme pod poklicí dalších 10 minut. Potom přidáme hrášek a dusíme vše tak dlouho, dokud vše není měkké. Nakonec přidáme olivy a ozdobíme čerstvou bazalkou. Jídlo je kompletní, přílohu k němu nehledáme.
Poznámky:
Již při přípravě se vám díky vůni možná podaří zavzpomínat si na dovolenou ve Španělsku. Jaké mohou nastat komplikace? Jídlo je složitější, takže alespoň na poprvé je třeba se soustředit na pečlivou přípravu všech ingrediencí. Jde o šest pořádných porcí, s tím je třeba počítat už při výběru vhodné pánve, na které se celé jídlo připravuje. V tomto případě platí, že čím větší, tím lepší. Pánev musí mít samozřejmě i poklici, pod kterou probíhá dušení.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".