Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření, které vklepeme do masa a necháme je chvíli odležet. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme ji na čtvrtky a ty rozdělíme na plátky cibule. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kostky, každý kousek masa obalíme v anglické slanině a napichujeme na jehly střídavě s plátky cibule. Ražniči potom obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku se solí a trochou mléka a nakonec ve strouhance. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci nebo na pánvi na oleji. Vhodnou přílohou jsou brambory a hlávkový salát.
Praktické poznámky:
Příprava tohoto jídla chce trochu trpělivosti a dost času. Balení kousků masa do anglické slaniny je trochu pracnější a také obalování v mouce, vajíčku a strouhance vyžaduje trochu více zručnosti než u obyčejných řízků. Ale výsledek určitě stojí za to. Neznalí strávníci se diví, cože je to za dobrotu.