Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Marinované maso, které je vždy po ruce
(bur)
recept číslo: 968
marimas.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

3/4 kg vepřové kýty(výborná jsou i kuřecí prsa)
3 vejce
2 lžíce solamylu
1,5 lžíce maggi
1,5 lžíce majoránky
1 lžička soli
1/4 lžičky pepře
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky kari
1/2 ličky vorčestru
trochu čili
8-10 strouků česneku (prolisovat)
 

Postup

Z kýty nakrájíme řízky a naklepeme je. Ostatní suroviny promícháme a uděláme z nich omáčku. Do té namáčíme řízky jeden po druhém a skládáme do zavařovací sklenice. Tu pak pokryjeme alobalem a dáme do lednice. Takto naložené řízky vydrží v lednici týden a rychlá večeře je stále po ruce. Pak stačí řízky jen rychle opéct na oleji.
Maso chutná jako v bramboráku a kdo jednou ochutnal, chce další a další .....
Dobrá je zeleninová obloha, nebo salát a jako příloha stačí chleba, pokud maso děláme k obědu, tak jsou dobré štouchané brambory, hranolky apod.
Na fotografii je přílohou k takto marinovanému masu rýže pečená v troubě a promíchaná s kořením na rýži od firmy Avokádo a dále vařená "baby" karotka. Příprava mladé mrkve je velmi jednoduchá. Koupíme ji zmraženou, před přípravou ji nerozmrazujeme a vaříme ji v osolené vodě asi 3-4minuty.

Názory čtenárů

Znám, dobré, chutné.
m aj dne 31.8.2005
velmi dobrý recept, skvěle jsme si pochutnali...
Mery dne 27.7.2005
mooooc dobre masicko, doporucuji
jarka dne 3.5.2005
fakt namka, delala jsem to o vikendu a bylo to i rychle, tez to vsem chutnalo
Jajka dne 27.5.2003
Zkusila jsem to připravit na oslavu man?elových narozenin a v?em to moc chutnalo.
Bery dne 29.5.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".