Z kýty nakrájíme řízky a naklepeme je. Ostatní suroviny promícháme a uděláme z nich omáčku. Do té namáčíme řízky jeden po druhém a skládáme do zavařovací sklenice. Tu pak pokryjeme alobalem a dáme do lednice. Takto naložené řízky vydrží v lednici týden a rychlá večeře je stále po ruce. Pak stačí řízky jen rychle opéct na oleji.
Maso chutná jako v bramboráku a kdo jednou ochutnal, chce další a další .....
Dobrá je zeleninová obloha, nebo salát a jako příloha stačí chleba, pokud maso děláme k obědu, tak jsou dobré štouchané brambory, hranolky apod.
Na fotografii je přílohou k takto marinovanému masu rýže pečená v troubě a promíchaná s kořením na rýži od firmy Avokádo a dále vařená "baby" karotka. Příprava mladé mrkve je velmi jednoduchá. Koupíme ji zmraženou, před přípravou ji nerozmrazujeme a vaříme ji v osolené vodě asi 3-4minuty.