Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vývar se žampionovým svítkem
(cas)
recept číslo: 943
svitek.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g hovězích kostí
2 l vody
sůl
celý pepř
100 g kořenové zeleniny
1 menší cibule
zelená petrželka
Na svítek:
1 menší cibule
2 vejce
50 g másla
sůl
mletý pepř
70 g polohrubé mouky
60 g žampionů
1 lžička sekané petrželky



 

Postup

Nejdříve si z kostí připravíme vývar, osolíme jej, přidáme několik kapek octa, koření, sůl a cibuli a asi 15 minut před koncem varu vložíme očištěnou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu. Mezitím si přichystáme žampionový svítek. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné plátky žampionů, krátce orestujeme, opepříme a necháme vychladnout. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Žloutky rozšleháme, přidáme sníh, osolíme a lehce vmícháme mouku. Přidáme orestované žampiony a posekanou zelenou petrželku. Hmotu nalijeme do formy vytřené tukem a vysypané moukou a upečeme dorůžova. Necháme vychladnout. Vývar přecedíme, dochutíme a vložíme do něj zpět kořenovou zeleninu a drobné tvary vykrájené z vychladlého svítku.
Poznámky:
Svítek se dobře peče ve větší formě (stačí menší koláčová), neměl by být příliš vysoký. S polévkou je trochu více práce, takže půjde spíše o polévku sváteční.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".