Jehněčí kýtu odblaníme, opláchneme a osušíme.Stroužky česneku oloupeme a dva z nich nakrájíme na hranolky, kterými protkneme připravené maso. Kýtu osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Do pekáče dáme polovinu dávky másla, vložíme jehněčí kýtu, přidáme snítku rozmarýnu a trochu vody a dusíme přikryté v mírně vyhřáté troubě. Maso občas poléváme vypečenou šťávou a v případě potřeby podléváme vodou. Feferonky očistíme a jemně nasekáme, stejně tak petrželku a poslední stroužek česneku a vše prohřejeme ve zbývajícím másle, zalijeme šťávou z pečeného masa, bílým vínem a krátce podusíme. Z upečené kýty odstraníme rozmarýn, zvlášť připravenou šťávu nalijeme na maso nakrájené na porce a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže a zeleninový salát.
Poznámka:
Na obrázku je použita jako příloha brambory a také to jde. Nebojte se udělat dost šťávy na polévání masa na talíři, je výborná a pikantní.