Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kůzle po indicku
(hab)
recept číslo: 933
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

800 g kůzlečího masa
3 cibule
2 lžíce strouhaného kokosu
3 lžíce mletého máku
5 stroužků česneku
2 lžičky drceného koriandru
6 hřebíčků
1 lžička zázvoru
4 lžíce másla
šťáva z jednoho citronu
1 sklenička smetany
sůl
olej



 

Postup

Kůzlečí maso naporcujeme na větší kousky a necháme odležet (marinovat) v osolené smetaně. Zatím si nameleme mák, utlučeme nebo nameleme hřebíčky a koriandr, oloupeme cibule a česnek. Jednu z cibulí jemně nakrájíme, přidáme k ní mák, kokos, prolisovaný česnek, koriandr, hřebíčky a zázvor a vše utřeme na kašičku. Maso podusíme ve smetaně na mírném ohni. Až šťáva trochu vysmahne, přidáme připravenou kašičku z koření, promícháme a dusíme dál asi 5 minut. Potom přidáme máslo a dodusíme doměkka. Před podáváním nakrájíme dvě zbývající cibule na kolečka, osmahneme je dozlatova na oleji a poklademe je na připravené maso, které jsme předtím ještě vydatně zakapali citronovou šťávou. Podáváme s bramborem nebo s rýží.

Poznámka:
Prý jde obdobně zpracovat telecí, kuřecí či vepřové maso. Pro dobu velikonoční je to velmi zajímavá inspirace.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".