Křen očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Vejce uvařená natvrdo (doba varu 8 minut) oloupeme a rozkrájíme na osminky. Cibule oloupeme a jednu rozkrájíme nadrobno, zatímco druhou rozkrájíme na tenká kolečka. Sterilovanou řepu necháme okapat v cedníku, potom ji promícháme s jemně nasekanou cibulkou, solí, pepřem a nastrouhaným křenem (křenu stačí jedna polévková lžíce). Větší misku vyložíme listy opraného hlávkového salátu, na ně navršíme ochucenou červenou řepu a ozdobíme osminkami vajíček a kolečky cibule. Majolku ušleháme s bílým jogurtem a špetkou soli. Tuto zálivku podáváme zvlášť a každý si ji namíchá do své porce podle vlastní chuti. Salát podáváme s tmavým chlebem nebo s pečivem.
Poznámky:
Jde o poměrně velkou porci salátu, napoprvé radím zkusit poloviční množství. Lépe se na něm natrénuje ochucení salátu. Nemáte-li právě po ruce hlávkový salát, lze použít i horní část listů čínského zelí.