Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kapr na paprice
(san)
recept číslo: 926
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1,5 kg kapra (bez hlavy)
sůl
100 g másla
50 g cibule
1/4 kávové lžičky papriky
1 rajče
4 lžíce vody
3/8 l zakysané smetany
šťáva z půlky citronu
3 zrnka tlučeného pepře
2 žloutky
20 g másla
zelená petrželka


 

Postup

Kapra očistíme, vykucháme, hlavu a vnitřnosti použijeme na polévku. Zbývající rybu rozřízneme na poloviny, vypereme, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme. V kastrolu na rozehřátém másle osmažíme nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou mletou papriku, nakrájené rajče, porce kapra a zalijeme trochu vodou. Dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů. Poté polijeme kapra zakysanou smetanou a necháme v troubě ještě 8 minut péct. Upečené porce kapra vyjmeme na mísu, omáčku procedíme (nebo rozmixujeme), přidáme do ní žloutky, citronovou šťávu, mletý bílý pepř, čerstvé máslo a trochu ji prohřejeme. Porci kapra na talíři polijeme omáčkou a podáváme ji s bramborami hustě posypanými nakrájenou zelenou petrželkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".