Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kapr na paprice
(san)
recept číslo: 926
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1,5 kg kapra (bez hlavy)
sůl
100 g másla
50 g cibule
1/4 kávové lžičky papriky
1 rajče
4 lžíce vody
3/8 l zakysané smetany
šťáva z půlky citronu
3 zrnka tlučeného pepře
2 žloutky
20 g másla
zelená petrželka


 

Postup

Kapra očistíme, vykucháme, hlavu a vnitřnosti použijeme na polévku. Zbývající rybu rozřízneme na poloviny, vypereme, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme. V kastrolu na rozehřátém másle osmažíme nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou mletou papriku, nakrájené rajče, porce kapra a zalijeme trochu vodou. Dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů. Poté polijeme kapra zakysanou smetanou a necháme v troubě ještě 8 minut péct. Upečené porce kapra vyjmeme na mísu, omáčku procedíme (nebo rozmixujeme), přidáme do ní žloutky, citronovou šťávu, mletý bílý pepř, čerstvé máslo a trochu ji prohřejeme. Porci kapra na talíři polijeme omáčkou a podáváme ji s bramborami hustě posypanými nakrájenou zelenou petrželkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".