Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rybí polévka z mlíčí s praženou krupicí
(san)
recept číslo: 925
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

20 g másla
25 g krupice
150 g celeru, mrkve, petržele
50 g kapusty
150 g květáku
150 g kapří mlíčí
3 lžíce mléka
1 žloutek
na špičku nože pepře nebo zázvoru
pažitka



 

Postup

Nejdříve si dáme vařit osolenou vodu na polévku (asi 2 litry). Očistíme a nakrájíme si všechnu zeleninu a na pánvi na kousku másla si usmažíme do růžova větší krupici. Mlíčí také opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Do vařící vody vložíme zeleninu, mlíčí a upraženou krupici a vaříme asi 25 minut. Na závěr přidáme do polévky žloutek rozmíchaný s trochou mléka a mletým pepřem (nebo zázvorem). Polévku posypeme na talíři nasekanou pažitkou. Jako vložku do této polévky můžeme použít i na másle osmaženou nakrájenou žemli (polévka je potom vydatnější).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".