Křen oloupeme a jemně nastrouháme - přesněji řečeno bude lépe, když na jeho strouhání použijeme elektrický krouhač. Křenu se potřeba dost - na jeden plátek počítáme s jednou lžící strouhaného křenu. Houby očistíme, nakrájíme a usmažíme na másle (můžeme pod ně přidat i malou cibulku). Vepřové plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně posypeme vydatně křenem (část křenu odložíme na posypání hotového závitku). Na to položíme plátek šunky, přidáme lžíci osmažených hub a posypeme jemně nakrájeným pórkem. Maso přeložíme a okraje sepneme kovovou jehlou. Samozřejmě co nelépe - "vnitřnosti" závitku by neměly vypadávat ven. Závitek obalíme v hladké mouce a na pánvi na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Závitky z pánve vyjmeme a výpek rozředíme trochou vody nebo vývaru a uděláme z něj světlou šťávu. Tou závitek na talíři polijeme, posypeme ho křenem a podáváme s bramborem.
Poznámky:
Místo vepřových plátků lze použít i plátky krůtích prsou.