Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Polovinu cibule jemně nakrájíme, zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme na větší kusy nakrájené téměř rozmražené filé, které osolíme, posypeme mletým pepřem a podusíme. Druhou polovinu cibule nakrájíme na jemné plátky. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno rozložíme plátky vařených brambor, které pokryjeme vrstvou rybího masa a nakonec posypeme kolečky cibule. Tyto tři vrstvy přikryjeme zbylými bramborami. Povrch polijeme vypečenou šťávou z filé a cibule, osolíme, opepříme, poklademe tenkými plátky zbylého másla a posypeme nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem. Zapečeme ve sředně vyhřáté troubě asi 20 minut. Na talíři ozdobíme čerstvou červenou paprikou a sekanou pažitkou. Podáváme s vařeným bramborem
Poznámka:
Radši solte a pepřete víc, než jste normálně zvyklí.