Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zajímavý zeleninový talíř
(cas)
recept číslo: 889
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g celeru
200 g mraženého hrášku
800 g mražené baby karotky
muškátový květ
70 g rostlinného másla
špetka cukru
600 g vařených oloupaných brambor
sůl
bílý mletý pepř
olej na osmažení


 

Postup

Začínáme vařením brambor ve slupce - uvařené necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Celer oloupeme, nakrájíme na plátky asi 7 mm silné a ty ještě na menší trojúhelníčky. V osolené vodě ho uvaříme do poloměkka. Poté přidáme mraženou karotku a hrášek (nerozmrazujeme, je propláchneme vodou). Přivedeme znovu do varu a společně vaříme asi dvě minuty. Potom vodu ze zeleniny zcedíme a zeleninu necháme okapat. Potom všechnu zeleninu společně podusíme na rozpuštěném másle, ochutíme ji špetkou muškátového květu, cukrem, solí a bílým pepřem. Čtvrtky brambor osmažíme na oleji dozlatova a přidáme k podušené zelenině a promícháme. Podáváme jako samostatný zeleninový chod. Je to chutné, zdravé, levné.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".