Nejdříve si uvaříme bílé fazole - pozor, jako všechny luštěniny vaříme v neosolené vodě!! Počítáme s tím, že to bude déle trvat - pro zrychlení lze použít i papiňák. Necháme je vychladnout.
Potom si připravíme zálivku. Šťávy z jednoho citronu smícháme s olejem, přidáme sůl, cukr a pepř. Dobře promícháme a popřípadě ještě dochutíme. Jablka dobře omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na stejně velké tenké plátky. Uvařené fazole smícháme s nastrouhaným křenem a jablky, zalijeme zálivkou a znovu zlehka promícháme. Směs dáme do chladničky asi na dvě hodiny odležet - nutné!
Misky vyložíme ledovým salátem, naplníme fazolovým salátem a před podáváním ještě ozdobíme plátkem citronu a jablka.