Porce kachny omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, nasekáme všechny zelené bylinky, osolíme, opepříme a utlučeme je v moždíři. Směs promícháme s olejem a potřeme jí porce kachny. Takto upravené porce necháme odležet nejméně 6 hodin v chladnu. Potom maso rychle opečeme ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme vínem (kvalitním), přidáme bobkový list a zvolna dusíme za občasného podlévání drůbežím vývarem (připravíme si ho předem z drůbeží kostky). Před dokončením přidáme prolisovaná rajčata, povaříme a nakonec vmícháme nakrájené plněné olivy. Podáváme s uvařenými těstovinami nebo s drobnými bramborovými knedlíčky.
Poznámky:
Jde o jídlo pro slavnostnější příležitosti (kachna dnes není příliš levná záležitost), proto nešetřit na kvalitě vína. Trochu problémem může být sehnat čerstvé bylinky. Ale výsledek určitě stojí za to!