Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachna na víně s olivami
(cas)
recept číslo: 884
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce kachny
2 stroužky česneku
1 lžíce sekané zelené petrželky
1 lžíce čerstvé sekané saturejky
1 lžíce čerstvého oregana
sůl
pepř
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 bobkový list
4 dl červeného vína
drůbeží vývar
5-6 lžic rajského protlaku
4 lžíce plněných oliv


 

Postup

Porce kachny omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, nasekáme všechny zelené bylinky, osolíme, opepříme a utlučeme je v moždíři. Směs promícháme s olejem a potřeme jí porce kachny. Takto upravené porce necháme odležet nejméně 6 hodin v chladnu. Potom maso rychle opečeme ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme vínem (kvalitním), přidáme bobkový list a zvolna dusíme za občasného podlévání drůbežím vývarem (připravíme si ho předem z drůbeží kostky). Před dokončením přidáme prolisovaná rajčata, povaříme a nakonec vmícháme nakrájené plněné olivy. Podáváme s uvařenými těstovinami nebo s drobnými bramborovými knedlíčky.
Poznámky:
Jde o jídlo pro slavnostnější příležitosti (kachna dnes není příliš levná záležitost), proto nešetřit na kvalitě vína. Trochu problémem může být sehnat čerstvé bylinky. Ale výsledek určitě stojí za to!

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".