Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Carská nakládaná zelenina
(cas)
recept číslo: 882
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny


5 kg větších červených paprik
2 květáky
2 celery s natí
1 kg mrkve
Marináda:
2,5 l vody
1,5 l octa
350 g mořské soli
500 g cukru
500 ml oleje
2 plné lžíce medu
5 g pálivé papriky
12 bobkových listů
8 kuliček nového koření

 

Postup

Nejdříve si připravíme marinádu tak, že smícháme všechny uvedené suroviny a vaříme je 10 minut. Zeleninu očistíme a nakrájíme - můžeme využít i ozdobné krájení na kráječích zeleniny. Zeleninu rovnáme po vrstvách do sklenic - větších či menších zavařovacích, podle toho, jak předpokládáme jejich spotřebu. Zalijeme studeným nálevem, vlož0íme do zavařovacího hrnce a sterilujeme při 95 stupních 10 minut.

Názory čtenárů

Konfrontovala jsem tento recept s bulharskou kuchařkou, ta uvádí stejný poměr vody a octa jako je zde. Recept jsem ještě nezkoušela, ale množství 5 l octa na 2,5 l vody by se mi zdálo jako hodně nesmyslné.
česká hospodyńka dne 30.9.2010 07:18:07
V jednom receptu na Carskou zeleninu je na 2,5 l vody uvedeno 5 l octa, v tomto je 1,5 l octa, přitom na 1 l vody se většinou uvádí 0,25 - 0,3 l octa. Tak nevím, je poměr octa vůči vodě správný? A ve kterém receptu...
Hana dne 29.9.2010 15:20:18
no mohla by tu být fotka
irenka dne 31.12.2007
Zrovna se to hodí do sezony, co přidat nějaké houby? Snad nic nepokazím.
maj dne 28.8.2005
Tipicky bulharsky recepr- nejlepsi nakladana zelenina jakou znam.Doporucuji vyzkouset!
Airan dne 26.8.2005
Misto cukru se muze pouzit med!
Airan dne 26.8.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".