Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Aljašská treska v pivním těstíčku*
(cas)
recept číslo: 881
pitreska.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g aljašské tresky (mražené)
1 vejce
světlé pivo
60 g hladké mouky
citron
sůl
olej

Omáčka:
200 g majonézy
200 g zakysané smetany
60 g čerstvého kopru
citron
cukr
sůl
bílý pepř

 

Postup

Filety rozmrazíme, opláchneme, osušíme a po obou stranách osolíme. Pokapeme je citronovou šťávou. Z mouky, jednoho vejce a asi 3 lžic piva připravíme husté těstíčko. Filety v něm obalíme a prudce osmažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se studenou koprovou omáčkou, kolečkem či měsíčkem citronu a obložené čerstvou zeleninou.
Příprava omáčky:
Všechny uvedené suroviny na omáčku promícháme (čerstvý kopr nasekáme) a omáčku necháme vychladit.
Poznámky:
Konečně jsem vyzkoušela a je to výborné. Místo omáčky (kopr u nás není oblíben) jsem doplnila pikantním zeleninovým salátem s červenými fazolemi (viz salát Dračí dech).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".