Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Nakládané roštěnky
(kni)
recept číslo: 879
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800-1000 g roštěnek (hovězích plátků)
sůl
pepř
olej na smažení
Nakládací směs:
3 lžíce oleje
3 lžíce solamylu
3 syrová vejce
1 lžička soli
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky kari koření


 

Postup

Roštěnky naklepeme a po obou stranách mírně osolíme. Použijeme-li hovězí plátky, snažíme se koupit mladší (tj. světlejší) hovězí maso. Suroviny na nakládací směs společně rozšleháme v hluboké misce. Každou roštěnku touto směsí protáhneme a potom do této směsi roštěnky naskládáme na sebe. Dbáme na to, aby byly všechny roštěnky řádně ve směsi namočené. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme dolu do ledničky, kde necháme naložené maso 1-2 dny uležet. Neuškodí občas maso obrátit a třeba i propíchnout vidličkou. Než se maso uleží, seženeme si nějakou vhodnou syrovou zeleninu na oblohu (rajčata, papriky, cibuli…). Vlastní konečná úprava maso trvá velmi krátce, takže než se do ní pustíme, musíme mít také hotovou přílohu (brambory, bramborová kaše) a nakrájenou zeleninu na oblohu či salát. Na pánvi si rozpálíme tuk (hodně), poklademe na něj roštěnky a smažíme je po jedné straně 4-6 minut (ne déle). Potom je otočíme a do pánve přilijeme zbytek směsky z naloženého masa. Hotové roštěnky klademe na připravené talíře s přílohou a na maso ještě navršíme usmaženou směsku. Pochutnáváme si s vědomím, že jde o jídlo poměrně vydatné.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".