Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Broskve se sněhovou čepičkou
(cas)
recept číslo: 872
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

850 ml zavařovaných broskví
80 g moučkového cukru
4 lžíce pomerančového či jiného sladkého likéru
1 lžička másla
2 bílky
menší špetka soli
20 g sekaných mandlí

 

Postup

V kastrolku svaříme 1 dl nálevu z kompotovaných broskví, likér a máslo - vaříme do zhoustnutí - hmota by měla být hustá asi jako med, aby nestékala z broskví. V této husté hmotě omočíme řeznou plochu broskve a položíme ji na alobal, plech či varnou misku tak, aby broskev byla řeznou plochou nahoru. Takto si připravíme všechny půlky broskví. Bílky osolíme a ušleháme do tuhého sněhu. Za stálého šlehání přidáváme postupně moučkový cukr. Ušlehaným sněhem zdobíme půlky broskví - děláme jim jakési čepičky. Ke zdobení lze použít lžíci nebo zdobící sáček s ozdobným nástavcem. Sněhový povrch posypeme mandlemi a dáme zapéct do horké trouby. Pečeme do doby, kdy začne sněhová směs slabě hnědnout (netrvá to příliš dlouho). Podáváme ještě teplé. Je to zajímavý zákusek pro děti i dospělé (ti si k tomuto zákusku mohou dát ještě kávu).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".