Postup
V kastrolku svaříme 1 dl nálevu z kompotovaných broskví, likér a máslo - vaříme do zhoustnutí - hmota by měla být hustá asi jako med, aby nestékala z broskví. V této husté hmotě omočíme řeznou plochu broskve a položíme ji na alobal, plech či varnou misku tak, aby broskev byla řeznou plochou nahoru. Takto si připravíme všechny půlky broskví. Bílky osolíme a ušleháme do tuhého sněhu. Za stálého šlehání přidáváme postupně moučkový cukr. Ušlehaným sněhem zdobíme půlky broskví - děláme jim jakési čepičky. Ke zdobení lze použít lžíci nebo zdobící sáček s ozdobným nástavcem. Sněhový povrch posypeme mandlemi a dáme zapéct do horké trouby. Pečeme do doby, kdy začne sněhová směs slabě hnědnout (netrvá to příliš dlouho). Podáváme ještě teplé. Je to zajímavý zákusek pro děti i dospělé (ti si k tomuto zákusku mohou dát ještě kávu).