Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí prsa na olivách s hermelínem
(jsi)
recept číslo: 866
kureher.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2x kuřecí prsa
20g zelených oliv
2x cibule
3x stroužek česneku
1dcl červeného stolního vína (opravdu stačí obyčejné z krabice)
1x hermelín
3dcl kuřecího vývaru
mletý pepř sůl olej na opečení
 

Postup

Na hluboké panvi rozpálíme olej a postupně na něm osmažíme cibuli, česnek a naposledy přidáme olivy. Když je cibule dozlatova, vložíme na pánev omytá kuřecí prsíčka a zprudka opečeme po obou stranách.(cca 5min.)Potom podlijeme maso červeným vínem, opepříme, osolíme a pokračujeme v dušení dále dalších cca 5 minut.Když se víno téměř vypaří, podlijeme směs kuřecím vývarem a podusíme asi tak deset minut. Potom odklopíme poklici a vaříme celou směs tak dlouho dokud ze zeleniny nezůstane pouze taková řidší kaše. Potom si podélně rozkrojíme hermelín a obě ty půlky poloľíme na každý kus masa zvlášt'. Přikryjeme pánev poklicí, stáhneme oheň na minimum a počkáme až se hermelín úplně rozpustí. Potom ho pohodlně vmícháme do celé směsi.
Jako výborná příloha jsou americké brambory, nebo stačí obyčejný chléb. Poznámka: Pozor, jde pouze o dvě porce!!!

Názory čtenárů

Je to super. Dávala jsem olivy plněné papričkou, pokrájené na čtvrtky, takže jídlo získalo ještě pěkný barevný vzhled. Jen je potřeba dávat pozor na solení, protože olivy jsou velice pikantní.
vendy dne 10.8.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".