Přípravu této bábovky je dobré si dobře zorganizovat, protože rozmixovaný banán nesmí dlouho stát, jinak by zčernal. Můžeme začít tím, že si odvážíme příslušné množství tuku, nakrájíme ho do misky na menší kousky a necháme ho změknout, aby se lépe zpracovával. Potom si vytřeme tukem formu na bábovku a vysypeme ji hrubou moukou (samozřejmě jen tehdy, nemáme-li formu teflonovou). Oddělíme si žloutky a bílky (ty dáme do nádoby, ve které je budeme šlehat). Ke změklému tuku přidáme cukr a vanilkový cukru a třeme společně do pěny. Potom přidáme žloutky, postupně přidáváme i mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozmixované banány. Pozor, těsto je poměrně husté, ale mléko se do něj skutečně nepřidává.! Nakonec lehce zamícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy, na vnějších okrajích bábovkové formy ho při roztírání trochu zvedneme. Bábovku pečeme v troubě vytopené na 150 stupňů celou hodinu (pozor, nesmí se péct zprudka!!!) Poté ozkoušíme špejlí, zda je již hotová - špejle musí zůstat po vyjmutí suchá, nelepivá. Bábovku vyklopíme na misku, tác či větší talíř. Před podáváním ji pocukrujeme nebo pro náročnější můžeme polít čokoládovou polevou. Je velmi jemná, vláčná a voní skutečně po banánech.
PS. Na 125 g banánů stačí vět?inou jeden větší banán. Bábovka se vejde i do menší bábovkové formy