Postup
Ze surovin na těsto vypracujeme klasické kynuté sladké těsto. Droždí rozdrobíme do vlahého mléka smíchaného se lžičkou cukru a necháme vzejít. Tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Odvážíme si hladkou mouku, přidáme do ní špetku soli, celé vejce, mléko se vzešlými kvasnicemi a vlahý tuk. Vařečkou vypracujeme hladké těsto a necháme ho přikryté utěrkou kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku a z ní vykrajujeme trojúhelníčky, které narolujeme do tvaru rohlíčku, trochu stočíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Rohlíčky potom obtiskneme v máku nebo sezamovém semínku. Pečeme je v troubě rozpálené na 220 stupňů. Když jsou dozlatova upečené, potřeme je rozpuštěným máslem. Jsou dobré samotné, ale lze je nabídnut jako přílohu i k pomazánkám nebo k salátům.