Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na víně
(kal)
recept číslo: 853
kravino.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

800 g králičího masa
80 g slaniny
1 lžíce másla
2 mrkve
1 petržel
100 g celeru
1 lžíce másla
1 cibule
1 lžička cukru
sůl
6 zrnek pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
1 kolečko citronu
100 ml červeného vína
2 lžíce kečupu
1 lžíce rybízového džemu
2 lžíce světlé jíšky

 

Postup

Králičí maso (ze hřbetu, zadní a případně i přední nohy) protkneme kousky slaniny. Zbytek slaniny rozkrájíme na kostičky a rozškvaříme. Na tom rychle opečeme kousky králíka a vyjmeme. Na zbylém tuku s přídavkem lžíce másla opečeme dvě mrkve nakrájené na kolečka, na hranolky nakrájený petržele a celer a na plátky nakrájenou cibuli. Zeleninu posypeme při opékání lžičkou cukru. Potom přidáme osolené porce králíka, pepř, nové koření a bobkové listy. Podlijeme trochou vody a přidáme kolečko citronu bez semen. Dáme péci do trouby, během pečení kontrolujeme a občas podlijeme vínem. Dusíme, až je vše téměř měkké. Nakonec přimícháme kečup a rybízovou marmeládu. Podáváme s bramborovými kroketami, ale také třeba s rýží. Na obrázku je dokonce s bramborovým knedlíkem. I tak chutná tako méně obvyklá úprava králičího masa výborně!

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".