Postup
Králičí maso (ze hřbetu, zadní a případně i přední nohy) protkneme kousky slaniny. Zbytek slaniny rozkrájíme na kostičky a rozškvaříme. Na tom rychle opečeme kousky králíka a vyjmeme. Na zbylém tuku s přídavkem lžíce másla opečeme dvě mrkve nakrájené na kolečka, na hranolky nakrájený petržele a celer a na plátky nakrájenou cibuli. Zeleninu posypeme při opékání lžičkou cukru. Potom přidáme osolené porce králíka, pepř, nové koření a bobkové listy. Podlijeme trochou vody a přidáme kolečko citronu bez semen. Dáme péci do trouby, během pečení kontrolujeme a občas podlijeme vínem. Dusíme, až je vše téměř měkké. Nakonec přimícháme kečup a rybízovou marmeládu. Podáváme s bramborovými kroketami, ale také třeba s rýží. Na obrázku je dokonce s bramborovým knedlíkem. I tak chutná tako méně obvyklá úprava králičího masa výborně!