Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pirožky z kynutého těsta
(cas)
recept číslo: 834
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g hladké mouky
1 lžička soli
1 žloutek
2 lžíce rozehřátého másla
20 g droždí
1/2 lžičky cukru
mléko podle potřeby
tuk na smažení
mouka na vyválení těsta

Náplň:
1 lžíce tuku
1 malá cibule
1/4 kg vařeného masa
1 bílek
pepř
sůl
 

Postup

Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme vykynout.na teplém místě . Do mouky přidáme špetku soli, vlijeme připravený kvásek, rozehřáté (vlahé) máslo, žloutek a přidáme tolik vlažného mléka, aby vzniklo tužší těsto. Necháme ho kynout a zatím si připravíme náplň. Vařené maso (mohou to být i zbytky pečeného masa) umeleme na masovém strojku. Na tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, pepř, sůl, bílek a dobře promícháme. Vykynuté těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na plát silný asi půl centimetru. Hrnečkem nebo větší formičkou z něj vykrájíme kolečka. Doprostřed každého dáme kupičku masové náplně, kolečko přehneme a okraje pevně stiskneme. Takto připravené pirožky necháme vykynout. Smažíme je ve fritovacím hrnci a podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka:
Náplň samozřejmě nemusí být masová, ale třeba i houbová (hříbky, hlíva ústřičná, žampiony).


Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".