Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme vykynout.na teplém místě . Do mouky přidáme špetku soli, vlijeme připravený kvásek, rozehřáté (vlahé) máslo, žloutek a přidáme tolik vlažného mléka, aby vzniklo tužší těsto. Necháme ho kynout a zatím si připravíme náplň. Vařené maso (mohou to být i zbytky pečeného masa) umeleme na masovém strojku. Na tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, pepř, sůl, bílek a dobře promícháme. Vykynuté těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na plát silný asi půl centimetru. Hrnečkem nebo větší formičkou z něj vykrájíme kolečka. Doprostřed každého dáme kupičku masové náplně, kolečko přehneme a okraje pevně stiskneme. Takto připravené pirožky necháme vykynout. Smažíme je ve fritovacím hrnci a podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka:
Náplň samozřejmě nemusí být masová, ale třeba i houbová (hříbky, hlíva ústřičná, žampiony).