Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Plněné papriky po mexicku
(kal)
recept číslo: 800
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 až 8 paprik podle velikosti
1 větší cibule
200 až 300 g pečeného či vařeného masa
1 větší rajče
1 větší jablko
1 lžíce sádla
3 lžíce sekaných vlašských ořechů
špetka pálivé papriky
špetka tlučeného hřebíčku
sůl
30 g slaniny
3 stroužky česneku
kečup
100 ml bílého vína
olej

 

Postup

Tyto papriky mají zcela odlišnou náplň, než na jakou jsme zvyklí. Ale chuť mají opravdu zajímavou a jejich příprava vyžaduje pouze běžné suroviny. Zvláště vhodná je pustit se do tohoto receptu tehdy, zbylo-li nám trochu vařeného či pečeného masa (vepřového či kuřecího). Paprikám odkrojíme "pokličku" se zbytkem stonku a zbavíme je semen. Na lžíci sádla zpěníme nasekanou větší cibuli, přidáme jemně pokrájené vařené či pečené maso a opečeme. Potom přidáme nakrájené rajče, oloupané a na kostičky nakrájené jablko, sekané vlašské ořechy, pálivou papriku, mletý či tlučený hřebíček a sůl. Hmotu promícháme, naplníme jí papriky a "pokličku" přiklopíme zpět. Na zapékací misce zpěníme na oleji 30 g slaniny, přidáme 1-2 stroužky česneku nakrájeného na plátky. Na to poklademe papriky a zalijeme bílým vínem. Na každou papriku dáme proužek slaniny a kápneme kečup. Vložíme do trouby a krátce zapečeme. Podáváme s chlebem či s rýží.
?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".