Tyto papriky mají zcela odlišnou náplň, než na jakou jsme zvyklí. Ale chuť mají opravdu zajímavou a jejich příprava vyžaduje pouze běžné suroviny. Zvláště vhodná je pustit se do tohoto receptu tehdy, zbylo-li nám trochu vařeného či pečeného masa (vepřového či kuřecího). Paprikám odkrojíme "pokličku" se zbytkem stonku a zbavíme je semen. Na lžíci sádla zpěníme nasekanou větší cibuli, přidáme jemně pokrájené vařené či pečené maso a opečeme. Potom přidáme nakrájené rajče, oloupané a na kostičky nakrájené jablko, sekané vlašské ořechy, pálivou papriku, mletý či tlučený hřebíček a sůl. Hmotu promícháme, naplníme jí papriky a "pokličku" přiklopíme zpět. Na zapékací misce zpěníme na oleji 30 g slaniny, přidáme 1-2 stroužky česneku nakrájeného na plátky. Na to poklademe papriky a zalijeme bílým vínem. Na každou papriku dáme proužek slaniny a kápneme kečup. Vložíme do trouby a krátce zapečeme. Podáváme s chlebem či s rýží.
?