Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Smažený pórek v těstíčku
(kal)
recept číslo: 799
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 silnější pórky
200 g šunkového salámu
Na těstíčko:
2 vejce
sůl
mletý pepř
100 ml mléka
3 lžíce hrubě strouhaného sýra
1 lžíce vína
1 lžíce sekané petrželky nebo pažitky
1 lžíce hrubé mouky
 

Postup

Pórky odřízneme asi 10 cm nad bílou částí, zbývající zelenou část použijeme například na polévku (do té doby ji můžeme uskladnit ve spodní části ledničky). Pórky dobře vypereme, necháme okapat a nařežeme na špalíčky o délce asi 5 cm. Každý kousek zabalíme do plátku šunkového salámu (vyplatí se koupit salám o větším průměru) a obalíme v těstíčku. Smažíme ve větší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým (například rajčatovým) salátem. Smažený pórek lze také přelít jogurtovou nebo bylinkovou omáčkou.
Příprava těstíčka:
Vidličkou rozšleháme dvě vejce s trochou soli a špetkou pepře. Přidáme 100 ml mléka, 3 lžíce hrubě nastrouhaného sýra, jednu lžíci vína, hrubé mouky a sekané zelené petrželky nebo pažitky. Těstíčko by mělo být husté, aby dobře drželo na poměrně hladkém povrchu zabaleného pórku.
Poznámka:
Prospěšnost pórku pro lidské zdraví je asi obecně známá, působí dobře na činnost žaludku, jater i žlučníku, prospívá revmatikům. A tak možná i tento recept přispěje k dalšímu rozšíření jeho používání v kuchyni.


?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".