Rozšleháme žloutky s cukrem a špetkou soli. Přidáme nálev z ananasového kompotu a citrónovou šťávu, nádobu postavíme do vodní lázně a za stálého míchání necháme hmotu zhoustnout. Potom odstavíme ze zdroje tepla. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a pak postupně vmícháváme žloutkovou hmotu, citronovou kůru a ušlehanou smetanu. Nakonec lehce vmícháme kousky kompotovaného ananasu. Nádobu s vyšším okrajem vymažeme máslem a vysypeme polovinou drobečků ze sušenek. Připravené těsto urovnáme do mísy, uhladíme a povrch posypeme zbytkem drobečků. Misku přikryjeme a vložíme ji na několik hodin do mrazničky. Asi 30 minut před podáváním ji přendáme z mrazničky do chladničky a necháme trochu změknout, aby se dort dal lépe krájet. Podáváme s oplatkami.
Poznámka:
Vhodnou nádobou jsou čtvercové nebo oválné boxy z umělé hmoty na potraviny.
?