Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na koření
(cas)
recept číslo: 781
korekra.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Zadek a hřbet králíka
50 g slaniny
6 zrnek celého pepře
6 zrnek nového koření
4 stroužky česneku
1 lžička majoránky
1 lžička drceného kmínu
1 velká cibule
1 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce oleje
alobal
 

Postup

Slaninu nakrájíme na klínky a králičí maso jimi prošpikujeme. Česnek utřeme nebo prolisujeme, přidáme rozemletý pepř a nové koření, drcený kmín, majoránku, jemně nastrouhanou cibuli, asi lžíci citrónové šťávy a sůl a dobře promícháme. Touto směsí potřeme králíka, pokapeme ho olejem, zabalíme do alobalu a necháme v chladničce alespoň 12 hodin rozležet. Potom maso vložíme zabalené v alobalu do pekáče z varného skla a pečeme v troubě předehřáté asi na 220 stupňů. Asi po 30 minutách králíka vyjmeme z alobalu - pozor, rozbalujeme velmi opatrně, abychom se neopařili horkou párou!!!. Maso vrátíme do pekáče, podlijeme šťávou, která uvízla v alobalu a pečeme dále doměkka. V případě potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem. Hotové maso rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží nebo s bramborem. Také jakýmkoliv sezónním zeleninovým salátem nic nezkazíme.


?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".