Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Játra se žampiony a pórkem
(kni)
recept číslo: 780
zamjat.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g vepřových jater
3 žampiony
1 stroužek česneku
1 malý pórek
1/2 lžičky soli
1 lžička sojové omáčky
1 lžíce máčeného škrobu
1/2 lžičky Glutasolu
3 lžíce sádla
 

Postup

Očištěná a opraná játra nakrájíme na malé tenké plátky a smícháme je s prolisovaným či utřeným stroužkem česneku a solí. Škrobovou moučku si rozmícháme se lžící vody a přilijeme k nakrájenému masu a promícháme. Očistíme si žampiony a nakrájíme je na plátky. Také pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozpálíme sádlo, játra na něm prudce opečeme, přidáme žampiony a pórek, zamícháme a zmírníme teplotu. Potom ke směsi přidáme sojovou omáčku, špetku Glutasolu a podle potřeby přidáme pár lžic vývaru. Vše promícháme a necháme ještě trochu prohřát. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".