Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachna na pomerančích
(kni)
recept číslo: 759
kachnapo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 mladá kachna
sůl
1 lžička hrubě drceného tymiánu
1 lžička oleje
3 pomeranče
2 jablka
1 bobkový list
1 sklenka bílého vína
drcený pepř
1 lžíce polohrubé mouky
šťáva z jednoho pomeranče
1 lžička hrubě strouhané pomerančové kůry
1 lžíce másla
1 lžíce hrubě sekaných mandlí

 

Postup

Kachnu dobře omyjeme, necháme okapat, osušíme a osolíme zevnitř i na povrchu. Tymián smícháme s olejem a tím také kachnu na povrchu a uvnitř potřeme. Opepříme ji, uvnitř ji naplníme dílky z jednoho pomeranče a oloupaných jablek smíchaných s bobkovým listem, otvor uzavřeme jehlou na závitky a pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů C. Při pečení občas kontrolujeme, kachnu poléváme vypečenou šťávou. Pokud je vypečené šťávy hodně, ke konci pečení část odlijeme,téměř hotovou kachnu podlijeme vínem a dopečeme v odkrytém pekáči, aby na povrchu pěkně zčervenala. Potom kachnu vyjmeme z pekáče, ale uchováme ji v teple. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Do omáčky přidáme šťávu z pomeranče a strouhanou pomerančovou kůru, přisypeme sekané mandle. Kachnu rozporcujeme, každou část obložíme plátky pomeranče a polijeme připravenou omáčkou. Podáváme ji s rýží nebo s chlebem, ale chutná i s bramborem posypaným zelenou petrželkou.
Poznámky: 1 pomeranč do kachny 1 pomeranč na kůru a na šťávu do omáčky 1 pomeranč na obložení na talíři

?

Názory čtenárů

dyš mám hlad tak sním vše ahoj tady milenka Pribylova
Milena dne 1.12.2009 10:08:37
Dnes jsem pekla kachnu podle tohoto receptu. Asi nebyla nejmladší, protože i po 2,5 hodinách pečení se nerozsypávala, ale byla výtečná. Zvlášťě ta omáčka s mandlemi jí dává nezapomenutelnou chuť. Doporučuji občas zhřešit a dát si něco takhle dobrého.
Ivča dne 6.2.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".