Kachnu dobře omyjeme, necháme okapat, osušíme a osolíme zevnitř i na povrchu. Tymián smícháme s olejem a tím také kachnu na povrchu a uvnitř potřeme. Opepříme ji, uvnitř ji naplníme dílky z jednoho pomeranče a oloupaných jablek smíchaných s bobkovým listem, otvor uzavřeme jehlou na závitky a pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů C.
Při pečení občas kontrolujeme, kachnu poléváme vypečenou šťávou. Pokud je vypečené šťávy hodně, ke konci pečení část odlijeme,téměř hotovou kachnu podlijeme vínem a dopečeme v odkrytém pekáči, aby na povrchu pěkně zčervenala. Potom kachnu vyjmeme z pekáče, ale uchováme ji v teple. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Do omáčky přidáme šťávu z pomeranče a strouhanou pomerančovou kůru, přisypeme sekané mandle. Kachnu rozporcujeme, každou část obložíme plátky pomeranče a polijeme připravenou omáčkou.
Podáváme ji s rýží nebo s chlebem, ale chutná i s bramborem posypaným zelenou petrželkou.
Poznámky:
1 pomeranč do kachny
1 pomeranč na kůru a na šťávu do omáčky
1 pomeranč na obložení na talíři
?