Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Srnčí stejky s banány
(cas)
recept číslo: 755
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

900 g odleželé a odblaněné srnčí kýty
sůl
150 g másla
6 banánů
trochu citrónové šťávy

Na brusinkovou omáčku:
120 g kompotovaných brusinek
60 g meruňkové zavařeniny
1 lžička hladké hořčice
1 lžíce červeného vína
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové nebo pomerančové šťávy
sůl
pepř
cukr
pár kapek worchesterské omáčky
citrónová kůra

 

Postup

Ze srnčí kýty (odleželé a odblaněné) nakrájíme 6 silnějších řízků asi po 150 g. Lehce je naklepeme, osolíme a na tuku je po obou stranách opečeme. Upečené stejky odložíme na teplou mísu. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme, nepatrně osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a prohřejeme v rozehřátém másle. Poté půlky banánů rozkrájíme do tvaru vějířku, položíme je na upečené stejky a obojí polijeme brusinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou je dušená rýže, bramborové krokety.

Příprava brusinkové omáčky:
Brusinky a zavařeninu rozmixujeme, přidáme ostatní přísady a omáčku dobře zamícháme. Brusinky můžeme nahradit rybízem naloženým ala brusinky.

Poznámky:
Srnčí kýtu většinou nezpracováváte příliš často, nebo alespoň mně se to tak často nestává. A tak si dejte záležet, jde o poměrně nákladnější jídlo pro slavnostní příležitosti. Krásně se hodí k zasněženému podzimnímu či zimnímu večeru. Již vás vidím, jak po dobrém jídle načínáte láhev vína…

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".