Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tvarohový koláč s hruškami
(cas)
recept číslo: 728
kolhrus.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
175 g měkkého netučného tvarohu
60 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 žloutek
4 lžíce mléka
4 lžíce oleje
špetka soli
350 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
strouhaná citrónová kůra

Na obložení:
1 kg malých tvrdých hrušek
1 lžíce hruškovice
50 g mletých oříšků
400 g zakysané smetany light
8 lžic cukru
3 vejce
2 lžíce másla
 

Postup

Z uvedených přísad uhněteme hladké těsto. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Zaoblené strany hrušek několikrát vodorovně nařízneme a hrušky pokapeme hruškovicí. Těsto rozválíme přímo na vymaštěném plechu, posypeme mletými oříšky a obložíme hruškami. Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci a 5 lžícemi cukru a přelijeme jí hrušky. Rovnoměrně ji rozetřeme po celém koláči. Koláč pečeme nejprve v troubě předehřáté na 200 stupňů, po 10 minutách příkon ztlumíme asi na 180 stupňů a pečeme zhruba dalších 30 minut. Potom hrušky na povrchu koláče potřeme rozpuštěným máslem a posypeme zbytkem cukru a necháme mírně zkaramelizovat. Nejlépe to jde pod rozpáleným grilem trouby. Pokud gril nemáme, vložíme koláč znovu, ale jen na krátkou chvíli, do rozpálené trouby.

?

Názory čtenárů

Absolutne vynikajici dobrutka!! misto orisku davam nahruho nasekana dynova seminka, a jako ovoce broskve ci merunky..a po kolaci je,jako kdyz se zaprasi..
Petra dne 17.5.2008 16:10:23
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".