Pokud budeme používat sušené houby, namočíme je do mléka a necháme je nabobtnat. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostky. Do odvážené mouky přidáme 250 ml vlažné vody, osolíme a zpracujeme v hladké těsto. Z něj malou lžičkou vykrajujeme drobné nočky a zavařujeme je do osolené vroucí vody. Postupujeme poměrně rychle, protože doba varu je poměrně krátká a nočky se nesmí rozvařit. Jakmile voda znovu dosáhne bodu varu, nadzvedneme vařečkou nočky ode dna, zmírníme příkon energie a zvolna vaříme asi 2-3 minuty. Uvařené nočky zcedíme, propláchneme studenou vodou a promastíme rozpuštěným sádlem. Na pánvi si rozpálíme rostlinný tuk (olej), zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme houby a osmažíme se. Směs potom zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a dobře promícháme. Necháme "srazit" na klasickou smaženici. Tu potom zamícháme do uvařených nočků a pochutnáváme si.