Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Opilá buchta
(HaB)
recept číslo: 716
opilab.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vejce
8 lžic cukru
5 lžic oleje
18 lžic polohrubé mouky
5 jablek střední velikosti
15 kakaových piškotů
3 lžíce rumu
1 lžíce prášku do pečiva
půl lžičky soli
máslo na vymazání formy

 

Postup

Oloupaná jablka rozdělíme na osminky, zbavíme jádřinců a podusíme na pařáku asi 10 minut. Jablka by se neměla rozpadat!! Ze čtyř bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme 4 žloutky, pak 8 rovných lžic cukru krupice, půl lžičky soli, 5 lžic oleje a postupně přidáváme 16 lžic polohrubé mouky promíchané s práškem do pečiva. Formu (nebo remosku) vytřeme kouskem másla, vysypeme 2 lžícemi polohrubé mouky a nalijeme do ní polovinu těsta. Povrch poklademe kakaovými piškoty namočenými v rumu, zalijeme druhou polovinou těsta a poklademe osminkami jablek (širší stranou nahoru). Pečeme asi 20 minut v troubě zahřáté na 200 stupňů.
Poznámka: Chceme-li tento moučník připravit pro děti, pokapeme piškoty místo rumem ovocnou šťávou (například rybízovou, malinovou apod.). Nenajdete-li ve vašem supermarketu kakaové piškoty, můžete použít jakýkoliv perník s čokoládovou polevou i bez a nakrájet ho na kousky.

Názory čtenárů

Mám pocit,že ten obrázek patří někam jinam.
Jarča. dne 15.4.2008 09:47:11
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".