Uvaříme si brambory a podusíme rýži (s výhodou ale použijeme i zbytky těchto surovin od jiného jídla). Brambory nakrájíme na tenčí kolečka a rozdělíme je na dvě poloviny. Papriky a rajčata nakrájíme na nudličky, cibuli také, promícháme a necháme zvlášť. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme a opečeme v rozpáleném sádle.Vyjmeme ho ze šťávy a dáme stranou na talíř. Do šťávy přilijeme asi půl sběračky vody a povaříme ji. Rýži nasypeme na rozpálený tuk, smícháme se zelenou petrželkou, hodně zasypeme paprikou a důkladně promícháme. Na dno tukem vytřené zapékací misky poklademe polovinu plátků brambor, nasypeme polovinu směsi zeleniny, na ní dáme rýži, maso a druhou část zeleniny a končíme druhou polovinou brambor. Vše zalijeme šťávou z masa a pečeme v troubě dozlatova.